21 juni 2010

Bra känsla i bussen

Efter en dag med de rödgröna partiledarna på turné i västerled känns det ju på sin plats med en summering. Risken finns att jag kommer att vara överdrivet positiv. Så om ni inte vill leva med det sluta läs nu.
Ett skönt gäng är det, det rödgröna. Sammanfattningsvis kan man säga är att alla partiledarna är kunniga, öppna och bestämda. Det finns utrymme för nyfikenhet och för nya kunskaper. Det finns utrymme att säga att man inte är överens om allt men att man är helt överens om det viktigaste. Att det är dags för en rödgrön regering med jämlikhet, rättvisa och hållbar utveckling som ledord.
Det fanns också utrymme för att ta det lugnt, snacka lite skit och trivas tillsammans.
Partiapparaten var verkligen på tårna idag, det var assistenter, pressekreterare, samordnare, ombudsmän, kommunalråd, SSU-ungdomar, bloggare, internet. Lokala TV-stationer var på plats, liksom skrivande press.
Att Mona Sahlin är den regeringschef för samarbete som Liza Marklund skrev om i går är ställt  utom tvivel men alla partiledarna var utan tvekan med på tåget, både bildligt och bokstavligt. Det är inte så att de kommer att spela krocket med varandra hela sommaren (om inte SVT kommer förstås) men det är uppenbarligen ett bra samarbetsklimat med givande och tagande mellan partiledarna, även om man låtit förstå att vägen fram har varit tuff.
Självklart är Netroots viktiga kraft förevigade tillsammas med de rödgröna partiledarna. Claes Krantz längst till höger, undertecknad bredvid honom, därefter Innovationsgruppens egen Saman (twitterid @linced) och med kameran sosse.tv s Rolf Andersson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar