23 april 2010

På besök i Tvättstugan

Idag har tvättmaskinen gått på högvarv i Tvättstugan.Tvättstugan logga
Det är med anledning av att en person knuten till en PR-byrå har smutskastat Mona Sahlin, allt enligt en artikel i Expressen.
Det är den här typen av grejer som på ett skämtsamt sätt skickas runt mellan folk på arbetsplatser, t.ex. riksdagen. Problemet med den här typen av desinformation är att den ofta är så lättförståelig och lite kul så att man gärna skickar den vidare.
Det som lätt händer efter ett tag är att desinformationen eller den ur sitt sammanhang ryckta informationen skapar en ny verklighetsbild, det blir sant. Ett exempel är hur miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand har tolkats som att man vill förbjuda flygtrafik, när förslaget var att man ville skapa så bra alternativ på räls att flygtrafik inte skulle vara ett konkurrenskraftigt alternativ söder om Söderhamn. Detta har trots dementier fastnat i den politiska retoriken och vi kommer säkert att få höra det i valrörelsen också. Ojdå här var det visst på moderaten Lars Beckmans blogg från 15 april!
Så det kommer att gå många tvättar i tvättstugan de närmaste månaderna! Hoppas att det finns gott om rörmokare som hjälper till när det börjar bli tjockt i avloppsrören.

Läs också s-buzz, Johan Westerholm  och Peter Högberg som alla har skrivit om Expressens artikel och PR firman Diplomat.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Fler progressiva bloggar på Netroots

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar