9 april 2010

Inkomstskillnaderna ökar

Det Borg säger stämmer ju. Vi måste prioritera fler jobb. Men det ska vara jobb på den avtalsreglerade arbetsmarknaden där människor har råd med a-kassa och fackavgift så att kollektivavtalen gäller för alla. Vi måste självklart också ha fungerande försäkringssystem där människor inte ska hamna utanför.

Först när våra fackföreningar återtar en styrande position och de svagaste grupperna är med på tåget kan man minska inkomstskillnaderna och förbättra för de flesta istället för de rikaste.

I min hjärna (och forskning visar att det inte bara är i min utan i allas hjärnor) så är Robin Hood en hjälte!

Vi som har jobb och välfärd måste vara beredda att betala lite för att andra ska få det också. Vi mår faktiskt bra allihop om de som har minst får mer och de som har mest får mindre. (Vill du veta mer läs Jämlikhetsanden)
Det borgarna försöker om igen är ju samma politik som i USA och Storbrittanien ökade inkomstskillnaderna dramatiskt och där vi ser att det bara finns negativa effekter för de inblandade. Om nedsippringseffekten består av att fler har råd att dra av för hushållsnära tjänster så är effekten betald av många av de som ändå inte har råd med t.ex. städhjälp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar