25 april 2010

En meditation

Tog en stund före träningen idag och försökte tänka(!) lite. Hade på vägen lyssnat några minuter på Godmorgon världen, i P1 (ca 10.30), det talades om att moderaterna och socialdemokraterna använder samma slagord, t.ex. frihet och rättvisa.
Då funderade jag på hur en "vanlig" väljare kan hitta sitt parti, man måste ju bakom plakatorden, in i politiken för det. Om då den politiska debatten i mångt och mycket är ett stångande med siffror fram och tillbaks så kommer man ju inte dit, man kan möjligen bestämma sig för vilken sida som presenterar sina siffror bäst och vad som på kort sikt är bäst för den egna plånboken.
Politiken är ju målen - och hur man når dit.
Om ord som rättvisa och frihet inte betyder något särskilt måste vi nog dra till med ännu tyngre artilleri.
Vill härmed slå ett slag för ord som Kamp, Solidaritet, Gemenskap, Gemensamt ägande.
Har också hittat ett ord som jag gillar, Innanförskap, det är nog ett ord som många kan sympatisera med, det är ju ett annat ord för vår slogan "Alla ska med!".
Vi måste ju också kan fortsätta att presentera det faktum att jämlikhet är bra för alla, både rik och fattig så kanske vi kan undvika att Stefan Fölster och hans kompisar får tolkningsföreträde i den debatten. (Läser ni artikeln vill ni nog gärna också läsa Wilkinsons svar.)
När det gäller att föra en politik för ökad jämlikhet och minskade klyftor har de rödgröna en mycket större trovärdighet (inbillar jag mig).
Därför känner jag att även om det är oerhört viktigt att prata om fler jobb så är det ju ingen skillnad i det mot vad borgarna säger för en ovan lyssnare. Vi måste därför presentera en politik som handlar om Jämlikhet och Gemenskap, allas lika värde och att alla ska ha samma förutsättningar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , . Fler progressiva bloggar på Netroots

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar